van de groenteboer
Leave a comment

Aardbeientaartjes met sinaasappelgelei en rozenwater

collage aardbeientaartje sal-tVoor wie niet kan wachten op zongerijpte Hollandse aardbeitjes, dit recept als opwarmertje.

Meng voor het zandtaartdeeg 170 gram bloem, 40 gram suiker en een snuf zout. Maak een kuiltje in het midden en doe daar een ei en 115 gram stukjes zachte boter in. Meng eerst de boter met het ei en meng er daarna het bloem door. Maak van het deeg een bal en laat het deeg verpakt in plastic folie een uur rusten in de koelkast.

Snijd een pond aardbeien, afhankelijk van de grootte, in drie of vier partjes en marineer ze in het sap van een sinaasappel, een zakje vanillesuiker en twee eetlepels rozenwater. 

Rol het deeg uit tussen twee lagen plastic folie, bekleed er zes kleine vormpjes mee, prik wat gaatjes in het deeg en bak ze blind in een voorverwarmde oven van 180 graden. Blind bakken is nodig omdat de taartjes na het vullen niet meer de oven in gaan. Leg hiervoor een stukje vetvrij papier op de bodem van de taartjes met daarop een laagje steunvulling van droge peulvruchten of keramische bakerwten.  Bak de taartjes 10 minuten mét en 8 minuten zonder de steunvulling. 

Giet de aardbeien af, vermeng het sap met een flinke eetlepel lekkere jam en kook het mengsel een minuut of vijf in tot je ongeveer drie eetlepels gelei overhoudt. Haal de afgekoelde taartbakjes uit het vormpje, vul ze met aardbeien en verdeel er de afgekoelde gelei over.    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *