van de groenteboer
Leave a comment

Artisjok gestoofd in Nouilly Prat met spinazie en zongedroogde tomaten

Zo lekker, beetje bitter, beetje zoet, beetje zuur. Entreetje voor de lente….

collage van artisjok gestoofd met Nouilly Prat

Neem jonge kleine artisjokken waarvan de bladeren nog soepel zijn. Die zijn nu volop te krijgen!

Snijd van de bovenkant van 3 artisjokken een derde af en pel de hardere buitenste bladeren eraf tot je bladeren tegenkomt die zacht aanvoelen. Schil een flinterdun laagje van de steel en de buitenkant van het hart waarvan je de bladeren verwijderd hebt. Snijd de artisjokken in dunne plakken en verwijder zonodig het hooi in het midden.

Verhit een een laagje olijfolie en bak daarin de plakjes artisjokken samen met een in plakjes gesneden teentje knoflook en een snuf zout. Voeg na vijf minuten een glaasje Nouilly Prat (droge martini) toe en laat de artisjokken een minuut of tien op zacht vuur stoven.

Doe een handje in kwarten gesneden zongedroogde tomaten bij de artisjokken als deze bijna gaar zijn. Ik heb gedroogde tomaten op olie van de Turkse supermarkt gebruikt, die waren sappig en zacht.

Was en blancheer 2 flinke handen spinazie. Laat de spinazie goed uitlekken en drapeer op ieder bord een pluk spinazie. Verdeel de artisjokken over de bergjes spinazie, snipper er wat peterselie over en eet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *