van de groenteboer

Bloemkool met ansjovis, kalamata olijven en verse oregano

Deze formule kan je eigenlijk op heel veel groeten loslaten: sperziebonen, witte bonen, courgette, knolselderij. Het is gewoon een lekkere en eenvoudige basis die niet snel verveelt. Vind ik tenminste….

collage bloemkool met olijven-sal-t

Hak een stuk of 5 ansjovisfilets fijn en meng ze met 1 dl. olijfolie. Ontpit en halveer een flinke hand zwarte olijven en doe die samen met het sap van een halve citroen, een mespuntje suiker, zwarte peper en een flinke hand gehakte oregano die bij de olijfolie. Proef of de saus zout genoeg is.

Snijd de bloemkoolroosjes los van de stelen, kook ze beetgaar in water en zout en meng ze door de saus als ze nog warm zijn. Serveer de bloemkool op  warm of op kamertemperatuur bestrooid met fijngehakte oregano vermengd met een half teentje geperste liefst verse knoflook en wat grof zout.

Lekker bij mul met laurier uit de oven als dagelijkse dis