van de visboer
Leave a comment

Coco de Paimpol met mosselen

fotografie Marieke Heeneman

fotografie Marieke Heeneman

Niet alles wat je van ver haalt is lekker, maar deze fijne romige witte boontjes die nu volop in Frankrijk te koop zijn, zijn dat dus echt wel. In Nederland zijn ze schaars, veel vaker zie je verse roze en wit gevlekte borlottibonen en die kun je natuurlijk ook gebruiken, net als witte bonen uit pot of blik, met of zonder tomatensaus. Schelpdieren en bonen is trouwens een hele gewone combi in Noord-Spanje. Daar gebruiken ze in plaats van mosselen almejas, venusschelpjes.

 

Dop en kook ruim een pond Coco de Paimpol in een minuut of 20 beetgaar. Rasp, ja je leest het goed, een liefst witte ui en bak die zachtjes in een ruim laagje olijfolie. Geraspte ui is vrij nat maar dat hindert niet. Rasp, ja je leest het weer goed, 2 tomaten en doe de pulp samen met een geperst teentje knoflook en zout bij de ui.

Laat de ui en tomaat een minuut of vijf zachtjes bakken tot het meeste vocht verdampt is en kook ondertussen een klein pondje mosselen met een beetje witte wijn, ui, prei of selderij en een worteltje gaar. Schep de bonen door de sofrito, zo je wilt samen met een paar eetlepels mosselvocht, en leg de mosselen er boven op en serveer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *