contact

sal-t is Marieke Heeneman: culinaire schrijverij en foodstyling

sal-t is Annemarie Sabelis: foodfotografie, -styling en -illustratie

 

 

Neem ook contact met ons op voor: receptuur schrijven, catering, workshops, kok aan huis of al je met vrienden, familie of collega’s wilt (mee)eten aan onze keukentafel of op lokatie. Staat wat je zoekt op culinair gebied niet in het rijtje? Bel of mail dan even! Wie weet!

  • Marieke Heeneman: 06 11 88 73 82

  • Annemarie Sabelis: 06 172 30 500

  • mail@sal-t.nl

 

31 Comments

  1. Michiel says

    Ziet er goed en lekker uit. Smaakvol weergegeven met mooie foto’s. Ik krijg direct zin om een recept uit te proberen.

  2. Anneke says

    Wat een geweldige blog: goed geschreven artikelen, prachtige foto’s en heerlijke recepten. Ik kook zelf nooit, maar ben dol op lekker eten en krijg bijna zin om zelf eens te gaan koken……. Inspirerend!!

    • reacties via de mail says

      Wat een heerlijke reactie Anneke! We hopen inderdaad iedereen likkebaardend en lekkerbekkend te inspireren. thanks!

  3. Hallo Marieke en Annemarie
    Ik heb de Tarte tatin met venkel gemaakt: zag er indrukwekkend uit! Terwijl het helemaal niet
    ingewikkeld was en het een recept is zonder geleuter als ‘afgestreken koffielepel’, maar gewoon ‘klont'(boter) erbij.
    Recept en jullie site direct doorgegeven aan de mee-eters van die avond (broer en schoonzus)..
    Veel plezier en succes! Marjan

    • Marieke Heeneman says

      Hallo Marjan! Fijn dat het gelukt is met de taart. En ja, eten kan heel simpel zijn en er indrukwekkend uitzien. Dank voor het doorgeven. Nu de zomer voorbij is gaan we er weer tegenaan!

  4. Marieke en Annemarie,

    Wat ziet dat er mooi en lekker uit! Dank dat jullie mij hebben uitgenodigd om op jullie blog te kijken. Ik ga zeker gerechten uitproberen!

    • reacties via de mail says

      Ha Mijke,

      Fijn om te horen ! 3 keer per week komen er nieuwe gerechten en/of artikelen over eten op de blog dus we zien je graag weer terug ;)

  5. reacties via de mail says

    Enkele reacties die we kregen via de mail:

    Marieke en Annemarie,

    Wat ziet dat er mooi en lekker uit! Dank dat jullie mij hebben uitgenodigd om op jullie blog te kijken. Ik ga zeker gerechten uitproberen!

    Mijke

    —————

    Hoi marieke! 

    Wat ontzettend leuk. Heb een eerst blik geworpen en dat nodigt uit tot verder onderzoek. 

    Ik zal de spam beoordeling eraf halen zodat ik het normaal ontvang. 

    Hartelijk groet martijnHee Marieke,

    ——————

    Wat leuk! Nou begrijp ik je smsje;)
    Wat ziet her er ontzettend goed uit zeg, jullie foodblog. Mooie recepten, interessante en leuke info en prachtige foto’s!

    Ga jullie volgen:)
    Veel succes!!

    Liefs,
    Judit Vlamings

    ——————-

    Hi Marieke, 
    Ik heb even op  internet gekeken naar de site!
    Wat ziet dat er mooi uit, super professioneel, wow. 
    Ik ga het volgen / af en toe kijken,  met of zonder nieuwsbrief Leuk!
    groeten, 
    Karen

    —————-

    Hoi Marieke,
     
    Heb met plezier rondgeneusd op jullie site. Je vroeg feed back. Welnu:
    Leuk, vlot geschreven; daardoor leuk om te lezen
    Originele ingrediënten én recepten 
    Heel goed ook dat jullie best veel positieve aandacht geven aan biologisch eten (doe ik zelf ook zoveel mogelijk J)
    Ziet er heel verzorgd uit (ook geen spelfouten enz)
    Kortom: super leuk; compliment!
    Enige verbetertip die ik nu kan bedenken: als vegetariër valt mij op dat er wel een categorie “slager”  en ‘Visboer’ is maar dat er niet iets vergelijkbaars is voor vegetarisch eten. ‘Groenteboer’ is daarvoor immers geen echte plaatsvervanger. Dat maakt het wat lastiger zoeken naar vegetarische recepten/info/enz. én ik zou het gewoon leuk vinden als dat als volwaardige variant naast de ‘slager-’ en visboer’-categorieën zou staan.
     
    Veel succes en plezier met jullie mooie blog!
     
    Groeten,
    Ingrid

    —————–

  6. reacties via mail says

    En nog een paar:
    ———————-
    Superleuk Marieke!
    Is het leuk om de mail ook aan O&K-collega’s te sturen? Lijkt mij wel!
    Heb je dan de nieuwste versie voor me?
    x Hanna

    ———————

    Hoi Marieke,
    Ziet er geweldig uit! Heb nu geen tijd om er uitgebreid in te lezen, maar doe dat binnenkort. Ben enthousiast.
    Groet, Nynke

    ——————-

    Leuk en goed ontvangen!
    Met dank en groet,
    Diane

    ——————–

    Hi Marieke,

    Ja hoor, goed ontvangen! Leuke blog en lekkere recepten. Ik zal de mail nog doorsturen aan aantal kookliefhebbers dienik ken.

    Veels succes (en misschien dat ik dit weekend de witte bonensoep ga maken)

    ——————

    hay :)
    iv read your blog including the part about us. super nice and cool.
    thanks :)

    ——————

    Dag Marieke,

    In goede orde ontvangen! Ziet er prima uit, the proof zit natuurlijk in het volgen van je tips en jullie recepten uitproberen. ‘Helaas’ had ik al onze op Vlieland zelfgeplukte cranberries al tot compote verwerkt, anders hadden ze in het taartje gekund.
    groeten, Tanja

    ——————

    Hoi Marieke, inderdaad zat de mail bij de spam. Zo bekend zijn jullie dus nog niet. Ziet er goed uit en het lijkt er op dat jullie er plezier aan beleven! Ga zo door. Groet van Michel.

    ————————-

    Hoi Marieke,
    ik heb al uitgebreid zitten surfen. Hartstikke leuk.
    Zelf zit ik nu te zoeken naar een recept voor groot rood vlees, want volgende week 12 pp over de vloer waarvoor ik flink wil scoren.
    Evt wordt het een procureur. Ook groot.
    Bij jullie zoek ik naar bijgerechten.
    leuk dus!
    doei, Rietje

    ———————

    Dag Marieke,

    Inderdaad, die zat achter het filter. Nu als goedgekeurd aangemerkt! Veel succes met alles, ik ga lezen.

    Hartelijke groet,
    Onno

    Academie Culinair Schrijven – schrijven over wijn, schrijven over eten!

    ———————-

    Hoi Marieke,
    Ik heb je nieuwsbrief ontvangen. Leuk! Ik zal je recepten zeker uitproberen.
    Groetjes Sandra

    ———————

    schoonzus, succes! Ik kom graag eens die ballen met ham proeven!

  7. reacties via de mail says

    Gefeliciteerd, dames! Ziet er goed uit.
    Wanneer is er iets te eten? :)

    Gr Roel

  8. reacties via de mail says

    Inspirerende website! Ik krijg meteen zin om te koken en vooral te eten!
    Leuke verhalen en recepten, ik ga jullie volgen!
     
    Met vriendelijke groet,
    Kind regards,
     
     
    Pablo Carrasquer.

  9. reacties via de mail says

    Hoi hoi

    Kikkuuuuuu !!!!
    Smaakt naar meer hihi 

    Succes en veel plezier 

    Liefs Christ

  10. reacties via de mail says

    Jeetje mina wat een prachtige BLOG!!!! Zo smaakvol in alles, in de type recepten, de vormgeving, kleurgebruik. Ik vind het echt een feestje! Mooi, verfijnd. Het getuigd van smaak, stijl, autheticiteit en echtheid. Ik ben echt onder de indruk! Ook die prachtige illustraties, het logo, de ondertitel goed gekozen. Jullie kunnen trots zijn op jullie zelf!

    Mooi werk vrouwen!

    XXX Miranda

  11. reacties via de mail says

    Ha dames,
    Bedankt voor dit recept.
    Dit gaat spoedig bij ons op tafel komen! Eens kijken of ik mijn gezin zo toch aan de Hiziki krijg.
    Groet,
    Marie Louise

  12. reacties via de mail says

    Wauw!!! wat heerlijk!
    ik ben met water in de mond op het blog rondgebanjerd…
    heel veel plezier op deze nieuwe reis, ik ga er zeker van meegenieten!
    ik hoop dat het mij gaat aanzetten tot meer vis eten! 
    veel liefs, Eva

  13. reacties via de mail says

    Hallo Sal-t,
    Dank weer voor de verrassende nieuwsbrief!!
    Alleen al de wijze waarop het is geschreven en samengesteld is genieten!!!

    “Smaakt naar meer”……. :-)

    Een fan uit Voorhout…..

  14. Reacties via mail says

    schoonzus, succes! Ik kom graag eens die ballen met ham proeven!

  15. Ulrike says

    Vandaag lekker gegeten! Risotto met paddenstoelen van deze mooie blog.
    Groetjes Ulrike en Peet

  16. Simone Iest-Onrust says

    Ha Annemarie en Marieke,
    wat zien jullie kerst recepten en -foto’s er prachtig en aantrekkelijk uit !!! Ik heb alles bekeken , en ’t is echt een genot ; de mooie foto’s ( met goede ideeen voor de kersttafel ! ) , het lezen van de verhalen over jagers en slagers en de heerlijke recepten. Ik krijg meteen trek ! Echt een succes, dames !
    Groetjes, Simone

    • Marieke Heeneman says

      Dank je wel Simone! Dat stimuleert! Laat je ons weten als je iets van onze kerstdissen kookt?
      Groet,
      Marieke en Annemarie

  17. Ingrid Bergwerf says

    Lieve dames,
    Ben nog op zoek naar Kersttoetje en trifle ziet er heerlijk uit! Echter: mijn zoon is zeer allergisch voor noten – de cantuccini kunnen dus helaas niet. Wat raden jullie aan als alternatief?

  18. Marieke Heeneman says

    Ha Ingrid!

    Goed plan! Een alternatief kan cake zijn maar persoonlijk mis ik dan een bite. Ik zou daarom een stevig niet al te zoet koekje nemen zonder noten, heb toevallig net een chocolate chip cookie van het merk De Rit verorbert, die zou prima gaan. Je kunt cantuccini ook zelf maken? Zonder noten of met gedroogd fruit daarvoor in de plaats? Ik heb er een recept voor, laat maar horen of je zin hebt in een experiment!

    • Ingrid Bergwerf says

      Dank voor je tips, Marieke!
      Het zachte van cake vinden kinderen denk ik wel erg lekker maar zelf vind ik het nogal zwaar/vet. Ben daarom zeer benieuwd naar jouw recept voor cantuccini zonder noten, evt met gedroogd fruit (is het veel werk?). Wil je het mij sturen, of hier plaatsen natuurlijk? Alvast dank!
      De Rit ken ik uit de biologische supermarkt; dat spreekt mij, fervent aanhanger van biologisch voedsel :-), ook zeer aan; dat sla ik denk ik so wie so maar in (stel dat de cantuccini niet lukken :-( , of toch wat veel werk lijken….).

      • Ingrid Bergwerf says

        De Chocolate Chip Cookies van De Rit waren er in twee uitvoeringen (althans in mijn Eko Plaza filiaal): één met hazelnoot en één met amandel…… :-) …… Ik ga maar voor de cake!

      • Marieke Heeneman says

        Ha Ingrid, recept zet ik morgen op het blog! En, neem anders een stevige cake om maak er een met deels volkoren meel en gedroogd fruit er in. Daar kan ik je ook een recept voor geven?

        • Ingrid Bergwerf says

          Als het niet te veel moeite is, zijn beide recepten (cantuccini én cake) welkom, Marieke! Ik denk wel dat de kinderen cake lekkerder vinden dan ‘harde stukjes’ (cantuccini) maar ik ben zelf wel erg benieuwd naar het recept van dat laatste! Alvast hartelijk dank.

        • Marieke Heeneman says

          Ha Ingrid, het recept voor cantuccini dat ik heb uit het kookboek Pulpo is ingewikkeld in de zin dat het beslag een nacht moet opstijven. Niet meteen iets dat ik zou aanraden zonder het een keer te hebben geprobeerd. Ik zet vandaag op Facebook van sal-t een recept voor een cake met banaan en havermout, die ik heerlijk. Ga ‘m zo maken, dan zet ik er ook een foto bij.

  19. Judit Vlamings says

    Hoi Marieke,
    Zoals je weet gingen we voor het wildzwijn recept met Kerst. Het was super!!
    Ik had het vlees bereid zoals staat aangegeven, heb het alleen uren op 80 graden in de oven gezet.
    Boterzacht en heerlijk doordrongen met de mooie ingrediënten! Echt top!
    Verder de saffraanroom zo mooi subtiel, en de pastinaakpuree als een engeltje…….
    Dus een groot succes!

    Groetjes Judit

    • Marieke Heeneman says

      Ha Judit,

      Wat super fijn om te horen! En goed idee om het langzaam te laten garen! Ik heb nog aan jullie gedacht hoor, terwijl we onderweg waren naar geen sneeuw….

      Groet,
      Marieke

  20. Jeannette Houwink ten Cate says

    Prachtige blog, Marieke en Annemarie! Ik raak er door geïnspireerd!
    Keep up the good work!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *