van de groenteboer

Coulis van frambozen

fotografie Annemarie Sabelis en Fred van Heel

fotografie Annemarie Sabelis en Mees van Heel

Wat te doen als je 7 bakjes hoogrijpe frambozen worden aangeboden voor een habbekrats? Die neem je mee, juist ja. En daar maak je in een handomdraai een coulis van, in gewone mensen taal betekent dat vruchtensaus. Heel smakelijk bij van alles en nog wat. Wij aten ‘m bij een pannenkoekenontbijt, maar echt alles wordt er lekkerder door.

 

Was een pondje frambozen alleen als dat echt nodig is en laat de frambozen die een plekje hebben gerust zitten. Dat geeft niets.

Zet de frambozen op met een paar eetlepels water en het sap van een halve citroen of limoen  en laat ze op laag vuur zacht worden terwijl je ze af en toe omroert.

Doe er als de frambozen zacht zijn 1 of 2 eetlepels suiker bij en passer de frambozen door een passe-tout of een grove zeef. Laat de coulis afkoelen en bewaar ‘m in een brandschone pot in de koelkast. De coulis blijf 3 á 4 dagen goed.