Dagelijkse Dis

Door-de-weekse versie van bosbietjes

 

bieten salade van bosbiet

fotografie Annemarie Sabelis

Verse bietjes in de bos zijn gewoon zo lekker, dat maakt die extra 10 minuten inspanning voor dit bijgerecht meer dan goed. Meteen opzetten als je thuis komt is mijn advies.  

 

Boodschappenlijstje voor 4 personen

  • 1 bos bieten van een pondje: chioggia of rood
  • paar takjes verse tijm
  • lekkere azijn

Tip: Sherry azijn is hier erg lekker bij, net als appel- of ciderazijn. 

  • Snijd het loof van de bietjes, rood of chioggia (1/2 biet per persoon)
  • Kook de bietjes in een half uur beetgaar in water met zout
  • Maak een vinaigrette van olijfolie, een lekkere azijn, honing, knoflook, zout
  • Duw met je duimen het vel van de bietjes zodra het kan qua temperatuur
  • Snijd de bietjes in ragdunne plakken
  • Schik de plakken op een bord
  • Besprenkel met de vinaigrette
  • Bestrooi met verse blaadjes tijm