van de slager

Eenpansdis van rommelige ei met chorizo voor op de camping

chorizo-rommelig-ei

fotografie Annemarie Sabelis

 

Koken op de camping is voor velen een crime. De uitdaging zit ‘m in vooral niet te veel pitjes gebruiken. De beste ervaring heb ik dan ook met eenpanscampingdissen waarbij ik alles gewoon bij elkaar in de pan kan kieperen. Dit is er één van. En nog een tip: neem een aardewerkschaal mee of koop ‘m ter plekke die op het vuur kan bij wijze van koekenpan. Ik zweer namelijk bij de smaak van bakken in aardewerk.

 

Snijd een paar chorizo worsten, een grote ui en een stuk of 4 tomaten in grove stukken en hak een knoflookteentje of 2 en een stukje Spaanse peper in kleine stukjes. Doe een flinke scheut olijfolie in de grootste pan die je hebt, het liefst een koekenpan of een aardewerkschaal, en bak daarin de stukjes chorizo lichtelijk krokant. Doe de ui erbij en bak die eventjes mee. Doe daarna de tomaten erbij en een snuf zout en als de tomaten lekker zacht gebakken zijn, giet je 6 losgeklutste (voor 4 personen) eieren in de pan en die laat je terwijl je alles af en toe omschept, op laag vuur garen. Eet dit heerlijke doch rommelige hapje op met vers brood of op de camping gekochte frietjes!