gezien en gedaan
Leave a comment

Fijn Frankrijk

 

Marieke-herfst-in-Frankrijk

fotografie fam. van Heel

Un endroit paradisiaque, ons huis in de Bourgogne. Ook vorige week weer in de herfstvakantie. Tenminste, als je de eenvoud van het Franse platteland kunt waarderen, niet vies bent van hard werken, allerhande (on)gedierte in je naaste omgeving dult en graag veel en lang tafelt. Want ja, na gedane arbeid – en tussendoor ook trouwens – belonen wij ons rijkelijk met al wat onze allesbehalve mondaine buurtgenoten, de Atac en de Grand Frais te bieden hebben. En dat is veel! Van bavette van Charollais koeien en rillette de porc, pintade, jambon persillé, zachtgroene flageolet boontjes, frisse frisée sla,  tarte tatin tot het allerbeste stokbrood op aarde en liters lokale wijn.
Eigenlijk is er geen plek waar ik nog meer met eten bezig ben dan in Frankrijk. Als een echte Française trek ik me rond de klok van 11 uur terug in de keuken om te koken en vervolgens met wisselende aantallen familieleden en vrienden steevast tot een uur of 3 te tafelen en daarna weer met rode konen aan het werk te gaan. Of niet. Dan wandelen we, zoeken walnoten of kastanjes, plukken appels, stoken een vuurtje, pakken een boek of doen een spelletje. Tot we hongerig van n’importe quoi weer aan tafel mogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *