Dagelijkse Dis

Food for Boyzz: DD van pasta met beluga linzen en rode saus

 

rode-pastasaus-met-beluga-linzen

fotografie Annemarie Sabelis

Rode pastasaus is een favoriet in ons huis. Mijn kinderen konden jarenlang alleen maar heel blij aan tafel komen als we pasta met rode saus aten. We hebben er dan ook lustig op los gevarieerd de afgelopen jaren. Deze week aten we rode saus met linzen omdat mijn puberzoon ze graag wil eten,….omdat ze zo gezond zijn. Maar dan wel met rode saus van geroosterde paprika’s uit een pot en Turkse tomatenpuree uit blik. Daarmee wordt deze variant dus een op en top snelle potten en blikken maaltijd voor een door-de-weekse dag. 

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • blokje groentebouillon
  • 1 pot geroosterde paprika’s
  • 4 biologische varkensworsten
  • 1/2 blik Turkse tomatenpuree
  • 1 blik tomaten in blokjes
  • 1 volle theelepel pittige gerookte paprikapoeder
  • 125 gr beluga linzen
  • 500 gr van een stevige pastasoort
  • handje groene olijven
  • olijfolie, peper en zout

Tip: Trofie, een stevige Italiaanse pasta van het huis ’Pastificio di Martino’ smaakt er goed bij.

  • Kook de linzen in een minuut of 20 beetgaar in ruim water met het bouillonblokje en giet ze af
  • Snijd de ui, knoflook en bleekselderij in stukjes en bak die met de laurier in olijfolie lichtbruin
  • Ontvel de worst en bak de worst in plukjes met de groenten
  • Snijd de geroosterde paprika’s in stukjes en droog ze met keukenpapier
  • Doe paprika bij de groenten en de worst samen met de paprikapoeder, tomatenpuree, de blokjes tomaat en de in stukjes gesneden groene olijven en proef of de saus op smaak is
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim water met zout
  • Serveer de pasta met een flinke schep rode saus en beluga linzen in het midden