van de groenteboer
Leave a comment

Frisse bavarois van de geit en zoete abrikozen van de bbq

abrikozen bbq met een bavarois van geiten crèmefraiche

fotografie Marieke Heeneman

Ik heb me verdiept in het zuivelaanbod van de geit en dat viel bepaald niet tegen. Zie hier een van de resultaten: een zacht, fris puddinkje dat het heel goed doet naast warme gekarameliseerde abrikozen. Niet slecht al zeg ik het zelf.

 

Halveer en ontpit vier rijpe abrikozen. Pureer de abrikozen en vermeng ze met een potje geiten crème fraiche (2 dl) en een dessertlepel witte basterdsuiker.

Week drie blaadjes gelatine (5 gram) een minuut of vijf in koud water, knijp ze uit en doe ze in een pan. Verhit de pan en laat de gelatine al roerende smelten. Let op, dit gaat best snel! Doe het abrikozen-crème-fraiche-mengsel bij de gelatine, roer goed door elkaar en haal de pan onmiddellijk van het vuur. Verdeel het mengsel over vier met heel weinig zonnebloemolie ingevette vormpjes en laat de puddinkjes een uurtje opstijven in de koelkast.

Halveer en ontpit tien rijpe abrikozen, leg ze op een stuk aluminiumfolie, doe er een paar klontjes boter en een eetlepel bruine suiker bij en vouw er een pakketje van. Laat de abrikozen in een minuut op tien op een hete bbq zacht worden (of in een hete oven!)

Hou de koude puddinkjes vijf seconden in heet water, trek ze voorzichtig met je vinger los van de randen en stort ze op een bordje. Schep de warme abrikozen met de jus van boter en suiker er omheen en eet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *