van de groenteboer
Leave a comment

Frittata con barba di fratello

Echte baardharen kom je liever niet tegen in je frittata toch? Maar deze knapperige zoute sprieten zijn echt lekker!

 

collage frittata monniksbaard sal-t-

Ontdoe een bosje monniksbaard van het elastiekje en snijd de wortels en de dikkere stelen van de onderkant van plantjes af. Hak de sprieten vervolgens in niet te kleine stukjes en bak ze een paar minuten in olijfolie met een in plakjes gesneden teentje knoflook en een snippertje gedroogde of verse Spaanse peper.

Klop vier of vijf eieren op met wat zout en giet het eiermengsel over de monniksbaard in de koekenpan. Ik til de frittata in het begin met de lepel steeds even aan de rand op en houd de pan schuin zodat nog niet gestolde ei onder de frittata loopt. Daar wordt ie luchtig van. Laat de frittata op zacht vuur met een deksel op de pan nog een minuut of vijf garen. Hij mag best nog een beetje nattig zijn!

Dit recept is eerder verschenen op site van de groothandel in biologische groenten Ecoville.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *