van de groenteboer

Frittata met geroosterde pompoen, zachte geitenkaas en bieslook

 

pompoen-frittata-geitenkaas

fotografie Annemarie Sabelis

Uit geen zin om de deur uit te gaan en veel trek in iets warms kan iets heel smakelijks ontstaan. Dit is er zo één. Op een zondagmiddag gemaakt met wat er in huis was. Naar ieders tevredenheid. Zelfs naar die van mijn 2 jonge heren die bepaald geen fan van pompoen zijn. Haal de pompoen bijtijds uit de oven zodat ie niet droog wordt!

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd een stuk pompoen van een ons of 4 in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Doe de stukjes pompoen in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie, bestrooi ze met zout en hussel ze door elkaar. Rooster de pompoen een minuut of 20 beetgaar.

Klop ondertussen 5 eieren los met wat zout en zwarte peper. Verhit een scheutje lichte olijfolie in een koekenpan en schenk de eieren erbij. Zet het vuur laag en bak de frittata 5 tot 7 minuten tot hij gestold maar nog vochtig is.

Verdeel de geroosterde pompoen over de frittata en verbrokkel daarover wat zachte geitenkaas. Bestrooi de frittata met fijngehakte bieslook. Ik had nog een restje Chinese bieslook, die is wat steviger. Maar gewone bieslook, bosui, daslook of een ander vers kruid is natuurlijk ook prima.