van de groenteboer

Gebakken boerenkool met kappertjes en broodkruim

Petje af voor onze eigenste boerenkool! Ik wist niet dat gebakken boerenkool zo lekker kon zijn! Boerenkool bakken gaat prima omdat het weinig vocht verliest. Zelfs het snijden vond ik geen moeite. Veel verser en goedkoper en je hebt er niet veel van nodig.

collage boerenkool met brood sal-t-

Snijd de bladeren van een flinke stronk boerenkool fijn. Bak een grof gesneden rode ui in een hete plens olijfolie in een koekenpan of een vuurvaste schaal. Doe na een paar minuten de boerenkool erbij en bak die zachtjes een minuut of twintig. Roer regelmatig om en doe er een paar eetlepels water bij als dat nodig mocht zijn. 

Verkruimel ondertussen een flinke witte boterham en vermeng de kruimels met een teentje geperste knoflook en wat zout. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verdeel, als de kool bijna gaar is, de broodkruimels samen met een volle eetlepel uitgelekte kappertjes over de boerenkool en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Zet het geheel een minuut of 15 in de oven tot de broodkruimels goudbruin gekleurd zijn en serveer direct.  De volgende dag was het trouwens ook nog lekker, gewoon koud met een stukje brood

Dit gerecht van onze hand is eerder verschenen bij www.ecoville.nl/recepten