Dagelijkse Dis

Gebakken linzen met een eitje en ras-el-hanout bloemkool

 

linzen-met-ras-el-hanout-bloemkool-en-ei

fotografie Marieke Heeneman

Wat er van kan komen als je wat restjes hebt! Lekker hapje dat je ook makkelijk door-de-weeks kunt maken met linzen uit blik. Prima dagelijkse dis dus!

 

Nodig voor 4 personen
  • 2 blikken linzen
  • 2 sjalotjes
  • bloemkooltje
  • ras-el-hanout
  • 4 of meer eieren
  • knoflook
  • stukje gedroogde Spaanse peper
  • olijfolie

Tip: beluga linzen zijn gaar in een minuut of twintig. Gewoon koken in ruim water met zout. Voor als je net iets meer tijd te besteden hebt.

  • verdeel de bloemkool in roosjes
  • blancheer de roosjes 5 minuten in kokend water
  • bak de in stukjes gesneden sjalotjes in olijfolie zacht en glazig
  • bak de bloemkoolroosjes mee met de sjalotjes
  • bak 4 eieren in ruim olijfolie waar je een teentje knoflook in plakjes en het stukje Spaanse peper aan toe hebt gevoegd
  • doe een theelepel ras-el-hanout bij de bloemkool
  • bak de linzen op in olijfolie en bedeel ze rijkelijk met zwarte peper
  • schep de bloemkool over de linzen en leg er een gebakken eitje op