fotografie Marieke Heeneman
Wat er van kan komen als je wat restjes hebt! Lekker hapje dat je ook makkelijk door-de-weeks kunt maken met linzen uit blik. Prima dagelijkse dis dus!
Nodig voor 4 personen
- 2 blikken linzen
- 2 sjalotjes
- bloemkooltje
- ras-el-hanout
- 4 of meer eieren
- knoflook
- stukje gedroogde Spaanse peper
- olijfolie
Tip: beluga linzen zijn gaar in een minuut of twintig. Gewoon koken in ruim water met zout. Voor als je net iets meer tijd te besteden hebt.
- verdeel de bloemkool in roosjes
- blancheer de roosjes 5 minuten in kokend water
- bak de in stukjes gesneden sjalotjes in olijfolie zacht en glazig
- bak de bloemkoolroosjes mee met de sjalotjes
- bak 4 eieren in ruim olijfolie waar je een teentje knoflook in plakjes en het stukje Spaanse peper aan toe hebt gevoegd
- doe een theelepel ras-el-hanout bij de bloemkool
- bak de linzen op in olijfolie en bedeel ze rijkelijk met zwarte peper
- schep de bloemkool over de linzen en leg er een gebakken eitje op