Dagelijkse Dis

Geglaceerde koolraap met nootmuskaat

collage koolraap sal-t-

Gewoon, met een slavinkje, schnitzel en gebakken aardappels?!

 

Boodschappenlijstje voor 4 personen

  • 1 koolraap van 1 ½ pond
  • klont roomboter
  • ½ blokje groentebouillon
  • zout
  • nootmuskaat

Tip: Koolraap heeft een uitgesproken pittige en tikkeltje bittere smaak. Als je die smaak ietwat wilt neutraliseren kan je pompoenblokjes meebakken of een handje rozijnen of een schepje suiker toevoegen.

  • Schil en snijd de koolraap in blokjes
  • Smelt de boter
  • Bak de blokjes een minuut of 5 in de boter op laag vuur
  • Doe het bouillonblokje en een glaasje water bij de koolraap
  • Laat de koolraap een minuut of 10 stoven tot het water weg is en de blokjes beetgaar zijn
  • Schaaf wat nootmuskaat over de koolraap en serveer