van de groenteboer
Leave a comment

Geroosterde paprika met gebrande hazelnoten

Dit gerechtje bewijst maar weer eens dat je heel weinig nodig hebt om lekker te eten! Ik kreeg het voorgeschoteld in Barolo, het dorpje van de fameuze Barolo wijn.  Uiteraard ben ik gezwicht en heb mezelf getrakteerd op een fles van deze ‘koning der wijnen’. En die was heerlijk. Maar, minder bekend is dat in dit deel van Italië naast wijn ook volop hazelnoten geproduceerd worden. De hazelaars staan letterlijk zij aan zij met de druivenstokken. En die hazelnoten zijn eveneens van superieure kwaliteit!

collage paprika met hazelnoten sal-t-2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en de witte randjes vruchtvlees. Rooster de paprika’s in een half uur gaar. Het vel van de paprika’s zal opbollen en deels zwart worden. Don’t worry, dat hoort. Trek het vel van de gare paprika’s los zodra ze te hanteren zijn. Laat ze niet volledig afkoelen, dan is het een stuk lastiger.

Hak de hazelnoten in grove stukken. Neem genoeg hazelnoten om een halve paprika royaal mee te kunnen vullen. En, koop voor dit gerecht vers gebrande hazelnoten, dat is het lekkerst.

Beleg de halve paprika’s met de gehakte hazelnoten, besprenkel ze rijkelijk met de lekkerste milde olijfolie die je hebt en maak af met wat zout. Meer is het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *