van de slager
Leave a comment

Gestoofde lamsschouder met kweepeer

Lamsvlees met een Oosterse twist.  Smaakt nog lekkerder als je het een dag van te voren klaarmaakt. Dat komt de smaak ten goede en je hebt het eten al bijna klaar als je thuiskomt. Lam in ’t bakkie.

collage lamsvlees met kweeperen

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd een pond lamsschouder in stukken en braad het vlees in kleine porties rondom bruin in olijfolie. Vergeet niet het vlees te zouten als je het bakt. Snijd 2 uien in stukjes en bak ze even mee met het vlees samen met een volle theelepel kaneel, een theelepeltje kurkuma en flink wat zwarte peper. Doe er een onsje gele spliterwten bij en net zoveel water tot het vlees bijna onder staat en laat het vlees en de erwten in 1 uur tot 1 ½ uur gaar en zacht worden in de oven. Voeg er na 45 minuten 2 in plakken gesneden kweeperen bij, die je uiteraard eerst geschild en van hun klokhuis ontdaan hebt. Roer vlak voor je het vlees opdient wat citroenrasp door de stoofschotel en serveer het lamsvlees bestrooid met veel munt of verse koriander en couscous of witte bonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *