van de groenteboer
Leave a comment

Gestoomde kapucijners met geklaarde boter

 

kapucijners in de peul gestoofd

fotografie Annemarie Sabelis

Van het triootje verse peulvruchten van Hollandse bodem winnen de kapucijners het bij mij van de erwten. Ze zijn namelijk net iets groter, hebben net wat meer bite en een net wat uitgesprokenere smaak waardoor ik ze net wat lekkerder vind.

Doe maar eens vergelijkend warenonderzoek en vergelijk de erwtjes en de kapucijners in gestoomde staat zoals ik hieronder beschrijf, dan proef je ze op z’n best. En je kunt het gezellig samen doen, want dit gerechtje kan je prima als snackje presenteren. Heel verantwoord.

 

Was een pondje kapucijners in de peul en zet ze met een flinke laag water met zout op. Breng het water aan de kook en laat de peulen een minuut of 8 met de deksel op de pan in hun peul gaar stomen. Check halverwege hoe ver ze zijn en laat ze vooral niet te gaar stomen.

Giet de peulen af en serveer ze warm of op kamertemperatuur met geklaarde boter. Die maak je door een flinke klont boter, ongeveer 50 gr., zachtjes te laten smelten en vervolgens een kwartiertje te laten staan. De vaste delen van de boter zakken naar de bodem zodat er heldere boter overblijft. Schenk de heldere boter in een bakje en breng op smaak met wat zout en peper: de geklaarde boter is klaar voor gebruik.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *