van de groenteboer

Good old Griekse salade

good-old-greek-salad

fotografie Annemarie Sabelis

Wat goed is moet je koesteren. En als dat goede in de vergetelheid dreigt te raken, breng je het weer liefdevol onder de aandacht. Dus bij deze. Een salade die staat als een huis en het aller lekkerst is als de tomaten zongerijpt zijn. Was je ’m ook een beetje vergeten?

 

Koop de lekkerste tomaten die je kunt vinden en snijd ze in grove stukken. Schil en halveer een komkommer en snijd hem in niet te dunne plakken. Leg de stukken tomaat en komkommer op een grote platte schaal en brokkel er flink wat schapen feta overheen. Snijd een ui in dunne ringen en verdeel die nonchalant over de salade samen met een flinke hand zwarte Griekse olijven. Trakteer de salade op een dikke sliert milde olijfolie, een flinke snuf zout en zo je wilt wat gesnipperde marjolein of oregano.

Wil je hem iets minder klassiek? Voeg er dan wat ragdun gesneden plakken venkel aan toe.