over producten

Groene kool

Grote stoere kool met dikke donkergroene bladeren aan de buitenkant en steeds lichter en dunner wordende bladeren naar het hart toe. Het is een stevige jongen die je misschien niet zo snel in je mandje laat glijden.

 

groene kool met paddestoelen sal-t-3354

Zonde, want je kunt hem lang bewaren en groene kool past in heel veel winterse gerechten. Pel steeds wat bladeren af en bewaar de kool in een theedoek in de koelkast. Houd er wel rekening mee dat de bladeren slinken, ongeacht de bereidingswijze die je kiest: bakken, garen in bouillon, blancheren of stomen. Maar pas op, laat bij het blancheren de bladeren niet te zacht worden, dan verdwijnt zijn aantrekkelijke knapperigheid. Laat ze ook goed uitlekken of droog ze af. Niets zo vies als natte slappe koolbladeren. Oh, en je kunt deze winterse kanjer ook in z’n geheel koken en vullen of de losse geblancheerde bladeren gebruiken als verpakkingsmateriaal.