van de slager

Grove gehaktballen met serranoham gestoofd in tomatensaus

Witte bonen in tomatensaus vind ik heerlijk, maar ook gehaktballen in tomatensaus. Eigenlijk vind ik alles lekker in tomatensaus….

collage gehaktballen met laurier sal-t-

Hak 4  sjalotten en 1 teentje knoflook fijn en meng de helft van de sjalot en de knoflook door een pondje grof rundergehakt samen met een theelepel zout, gedroogde oregano, een paar draaien zwarte peper en een half ons in stukjes gesneden serrano ham. Kneed alle ingrediënten met je handen door de gehakt en draai er 7 tot 8 ballen van.

Bak de ballen in een laagje olijfolie bruin en schep ze uit de pan. Bak de rest van de sjalotten en de knoflook in dezelfde pan en voeg na 5 minuten twee flinke lepels tomatenpuree, een snuf zout, een mespunt suiker en een glas rode wijn toe. Leg de gehaktballen terug in de pan en laat ze nog tien minuten zachtjes stoven in de tomatensaus.

Meestal eet ik er witte bonen uit blik bij. En die haal ik dan lekker door de tomatensaus……. Zo eet ik van twee walletjes.