van de groenteboer
Leave a comment

Hollandse ijsdruifjes

Bevroren druiven zijn als sorbetijs: koud, fris en zoet. Eet ze met een likje crème fraîche verrijkt met Pedro Ximenez en Brandy. Ik heb Westlandse druiven gebruikt. De witte Muskaat van Alexandria en rode West Frisia om precies te zijn. De West Frisia vond ik eigenlijk een beetje aan de grote kant. Hapt wat minder makkelijk weg. Frankenthalers is een goed rood alternatief.

collage van de bereiding van ijsdruifjes

Leg twee trossen druiven een uur of twee voor je ze nodig hebt in de vriezer. Korter kan ook, dan is de binnenkant van de druiven nog niet bevroren en hebben ze alleen een krokant ijslaagje. Probeer eerst even uit wat je het lekkerste vindt.

Meng een bekertje crème fraîche met een zakje vanillesuiker, een beetje geraspte sinaasappelschil, een scheutje Spaanse Brandy (Magno bijvoorbeeld) en een scheutje Pedro Ximenez. Deze stroperige donkere zoete sherry is als een engeltje dat op je tong piest.

Serveer de druiven samen met de crème fraîche en een glaasje Pedro Ximenez. De druiven slaan wit uit en zien prachtig uit!

Tip: Laat door en door bevroren druiven even bijkomen nadat je ze uit de vriezer hebt gehaald. Dan is de kou er een beetje af en dat komt de smaak ten goede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *