Dagelijkse Dis
Leave a comment

Huevos rancheros met frijoles refritos en guacamole

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen: klaar in 30 minuten

 

Boodschappenlijstje (2 tortilla’s per persoon)

  • 2 blikken kidneybonen of zwarte bonen (800 gr)
  • 8 tortillas van tarwe of mais
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gr)
  • 8 eieren
  • galapeñopepertje of groen Spaans pepertje
  • 3 à 4 rijpe avocado’s
  • 2 teentjes knoflook
  • komijnpoeder
  • chilipoeder
  • limoen
  • verse koriander

huevos tortilla met avocado

Dit boerse hapje van gebakken eieren met tomatensaus en opgebakken bonen is in Mexico een ontbijt. Voor ons soort stadse mensen lijkt me deze aangeklede versie ruim voldoende als Dagelijkse Dis. Geen zin om guacamole te maken? Snijd de avocado’s dan gewoon in plakken. En de volkoren tortilla’s smaakten me beter dan de gewone, maar dit terzijde.

Serveer de tortilla’s in 2 rondes!

  • Kieper het blik tomaten met 1 versnipperd teentje knoflook, een 1/2 versnipperd galapeño-pepertje, zout en een flinke scheut olijfolie in een pannetje en warm heel langzaam op
  • Pureer de avocado’s en meng het sap van een 1/2 limoen, een snuf zout, komijnpoeder en een mespunt chilipoeder door de puree
  • Pureer 1/3 van de bonen met een scheut vocht uit het blik
  • Doe de puree met de rest van de bonen in een pannetje samen met 1 versnipperd teentje knoflook, een 1/2 versnipperd galapeño-pepertje, zout en een flinke scheut olijfolie en warm heel langzaam op
  • Bak de eieren in olijfolie en laat de dooier heel
  • Bak de tortilla’s een minuut aan beide zijden in een droge koekenpan
  • Leg op ieder bord een tortilla, een schep bonen, tomatensaus, guacamole en een gebakken ei
  • Strooi er flink wat verse korianderblaadjes en ringetjes galanpeño peper over en geef er, zo je wilt, ook nog wat zure room bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *