van de visboer

Kabeljauw, broodkruim en oregano en citroen mayo

collage kabeljauw met broodkruim sal-t-

Van het oude witte Oostenrijkse brood dat natuurlijk mee naar huis was gekomen, was na broodsoep nog een flinke homp over. Van die homp heb ik eigenhandig paneermeel gemaakt waarvan ik een deel, ja, het was een knots van een brood, heb gebruikt om een mooi stuk kabeljauw een krokant jasje te geven. Moraal van dit verhaal: gooi nooit oud brood weg maar laat het drogen en doe er iets mee!

 

Meng een kopje broodkruim met een flinke eetlepel oregano en een flinke snuf grof zeezout. Ik heb Siciliaanse gebruikt, lekker spul. Gek genoeg weet ik niet meer waar ik die vandaan heb. Sorry!

Wentel een dik stuk kabeljauwfilet, 1,5 ons per persoon is ruim, door het broodkruim en bak het in hete olijfolie in een minuut of 7 gaar. Temper het vuur na de eerste minuut en draai het stuk halverwege voorzichtig om. Spiek steeds even hoe het ervoor staat. Is het visvlees net niet meer transparant, dan is ie klaar. Liever iets te rauw dan te droog is mijn advies.

Serveer de kabeljauw met een lekkere mayonaise waar je wat geraspte citroenschil doorheen hebt geroerd.