van de groenteboer

Kaiserschmarrn met compote van appeltjes (patte de loupe)

collage kaiserschmarrn sal-t-

Ik was zeer gecharmeerd van de kaiserschmarrn die ik in de kerstvakantie voor het eerst geproefd heb. Lekker man! Ik had geen idee dat het een typisch Tirools gerecht was.

Heb op youtube wat filmpjes bekeken en vond de kaiserschmarrn van Anita er het lekkerst uitzien. Zie hier het resultaat! Samen met een compote van patte de loupe, oftewel wolfsklauw: een mooi stevig appeltje dat niet moest!

Schil en snijd 2 appels in blokjes en kook ze zacht in een bodempje water tot compote. Doe er, zo je wilt, wat suiker en kaneel bij.

Maak een luchtig beslag van 3 afgestreken eetlepels bloem, 1 dl. melk, 3 losgeklopte eieren, een eetlepel vanillesuiker of honing, een handje rozijnen, een scheutje rum en een snufje zout.

Bak van het beslag een pannenkoek in een klont roomboter. Houd de deksel op de pan en keer de pannenkoek na een minuut of 4, desnoods in twee helften. Duw met een houten lepel de kaiserschmarrn in de pan in stukjes en doe er nog een klontje boter en wat suiker bij om de stukjes licht bruin te bakken.

Serveer de kaiserschmarrn bestrooid met poedersuiker en een bakje appelcompote. Een glaasje jägerthee past er vast ook goed bij.

wil je meer recepten met de patte de loupe appel ?… klik hier