van de groenteboer

Knapperige frietjes van mango, ananas, rettich en rammenas met chilipeper en limoen

 

knapperige-fruitpatat-ananas-mango-rettich-rammenas-chilipeper-mexico-streetfood

fotografie Annemarie Sabelis

Dit is op en top Mexicaans streetfood. Lang geleden woonde ik in Mexico en daar stilde ik regelmatig mijn trek met een enorme puntzak met tropisch fruit en jícama, een wortel die veel weg heeft van rettich. Het water loopt me in de mond als ik terug denk aan die mix van zoete en scherpe smaken. Proef en geniet! De chilipeper is een must, de limoen optioneel.

 

Schil en halveer de ananas, haal het hart uit het midden en snijd hem in dikke frieten. Schil de mango, snijd het vruchtvlees er in lange repen vanaf. Schil de rettich en de rammenas en snijd ook deze in mooie dikke frieten. Doe de frieten in puntzakken, mijn patatboer was zo gul me een paar zakjes te geven, besprenkel ze met limoensap en bestrooi ze met zoveel chilipeper als je lekker lijkt. Y ya verás, una explosión de sabores!