van de visboer

Knapperige tapa met zoute en zure ansjovis, peterselie en citroen

 

Subliem in eenvoud en in smaak: een gezouten ansjovisfiletje en een ingelegd ansjovisfiletje liggen zij aan zij op een in olijfolie knapperig gebakken stukje stokbrood. Een perfect huwelijk tussen twee smaken. Vandaar dat deze klassieke tapa de naam matrimonio of huwelijk draagt en opgenomen is in het Spaans georiënteerde kookboek Morito van de Engelse Sam en Sam Clark. Smaakt uitstekend bij een glaasje rode Vermouth, of op z’n Spaans Vermut. Klinkt bijna hetzelfde alleen ligt de klemtoon net effe iets anders. Moet je echt proberen!

 

Bak liefst oude plakjes stokbrood in een flinke laag hete olijfolie aan beide kanten lichtbruin en knapperig, beleg ze met een gezouten ansjovisfiletje en een in t zuur ingelegd ansjovisfiletje en voorzie van wat snippers peterselie en citroenrasp.