van de groenteboer

Knolselderijsalade of rémoulade

salade-remoulade

fotografie Annemarie Sabelis

Onverwoestbare Franse klassieker die alle merites heeft van eenvoudig, eerlijk doch heerlijk voedsel. De smaak van knolselderij is best een aparte en ik kan me voorstellen dat deze knol, zeker rauw, misschien niet bij iedereen op zijn lijstje met favorieten staat. Maar in super fijne lucifertjes en met deze lobbige vinaigrette, is het net alsof je een compleet andere groente eet en lepel je het zo naar binnen. Hoe geinig is dat?

 

Schil een halve knolselderij, dat is zat voor 4 personen,  en snijd hem dunne plakken en vervolgens in superfijne lucifertjes. Of doe als ik en gebruik de fijnste rasp van je keukenmachine zodat je echt hele tere sliertjes knolselderij krijgt. Bestrooi de selderij met was zout.

Maak vervolgens een vinaigrette door een scheutje cider azijn, een schepje grove Zaanse mosterd en een snuf zout en peper te mengen en er dan beetje bij beetje ongeveer 1 1/2 deciliter zonnebloemolie door te kloppen met een mixer of garde. Zo krijg je een lekkere lobbige bijna mayonaise-achtige vinaigrette.

Meng de vinaigrette door de knolselderij en serveer meteen.