van de visboer

Kreeftgarnalen met extra-vergine olijfolie, bloedsinaasappel en begoniablaadjes

Soms lijkt een gerecht voorbestemd. De kreeftgarnalen, een aanbieding bij Ekoplaza, waren bijna ‘due’, net als het restje bloemblaadjes dat ik over had van een dinertje in de keuken. En nou wil het toeval dat de blaadjes van begonia’s goed combineren met……schaaldieren. Wat een fijn toeval!

 

collage kreeftgarnalen met begoniabloemen sal-t-

fotografie Annemarie Sabelis

 

Schil een bloedsinaasappel van boven af en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Verwarm een flinke scheut goede, liefst extra-vergine olijfolie op zacht vuur in een koekenpan. Snijd een teentje knoflook in mooie dunne plakjes en doe die samen een puntje zout en suiker en het sap van een halve sinaasappel, een halve citroen en halve limoen bij de olie.

Laat de garnalen (250 gr.) in een paar minuten lauwwarm worden in de olie en schep ze daarna op 2 warme bordjes. Schik de partjes bloedsinaasappels tussen de garnalen. Zet het vuur hoog en kook de olie-sapmengsel een beetje in. Snipper er wat verse dille doorheen en schep de saus over de garnalen en de bloedsinaasappel.