gezien en gedaan

Limoncello op smaak!

limoncello-maken

fotografie Annemarie Sabelis

24 maart postten wij het bericht ‘limoncello in de maak’ om aan te kondigen dat wij met een oud recept van la mia ragazza Janneke Vreugdenhil zelf limoncello gingen maken. 

Nu, ruim zes weken later, is deze limoncello op smaak. De flinters van de schil van de 3 dikke citroenen van het type primafiori hebben hun goddelijke aroma’s netjes af gegeven aan de halve liter alcohol van 90%, smokkelwaar uit Italië, waar ze al die weken in hebben gedobberd. De kleur van het alcoholcitroenschilmengsel is prachtig geel en kraakhelder. 

 

Het enige wat ons restte te doen was 250 gr suiker op te lossen in 1 liter water, het suikerwater te laten afkoelen en te mengen met het alcoholcitroenschilmengsel. Molto semplice!  

De limoncello is davvero delizioso en wacht geduldig in de vriezer op op mooi weer. Vrees niet, er zit genoeg alcohol in om te voorkomen dat ie bevriest en limoncello is gewoon ijskoud het lekkerst.

Salute a tutti!

Tip: Let er wel op dat als je limoncello zelf maakt,  je super dunne schilletjes van aromatische citroenen gebruikt zonder ook maar een pietsje wit van het vruchtvlees en je het alcoholcitroenschilmengsel op een donkere en koele plek op smaak laat komen.