Dagelijkse Dis
Leave a comment

Maaltijdje minestrone

Hoofdgerecht met of zonder vlees voor 4 personen: klaar in 25 minuten

 

Boodschappenlijstje

  •  3 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 3 waspenen
  • 5 bladeren van groene kool
  • 2 aardperen of 1 pastinaak
  • ¼ bloemkool
  • + alle restjes verse groenten die je hebt…..
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram orzo (pasta soort, lijkt op een grote rijstkorrel)
  • 75 gram ‘cereali e legumi’ of oranje linzen of een blik bruine linzen
  • 2 Italiaanse saucijzen (250 gr.)
  • Parmezaanse kaas

 

minestrone sal-t-3198

‘Cereali e legumi’ is een super handige Italiaanse kant-en-klare mix van oranje linzen, gort, spelt, tarwe en spliterwten die in 10 minuten gaar is. Heb je zoiets niet voor handen, gebruik dan alleen oranje linzen, die zijn net zo snel gaar als de orzo. Of gebruik linzen uit blik. Doe die wel pas op het laatst in de soep, als de orzo op een haar na beetgaar is.

  • Zet een pan op met 2 liter water, 2 bouillonblokjes en een scheutje olijfolie en breng aan de kook.
  • Snijd de waspeen, bleekselderij, pastinaak of aardpeer en prei in kleine stukjes
  • Reduceer de bloemkool met hand en mes tot kleine roosjes
  • Snijd de harde nerf uit de koolbladeren en snijd ze in reepjes
  • Kieper de ‘cereali e legumi’ in de kokende bouillon
  • Haal het vel van de saucijzen, trek de saucijzen in stukjes en gooi ze in de bouillon alsof je de eendjes voert
  • Kieper ook de orzo en de groenten in de bouillon
  • Kook de soep 7 minuten zacht – dan zijn de groente, granen, peulvruchten en pasta beetgaar – en serveer met zwarte peper, Parmezaanse kaas en stevig brood. En misschien nog wat beleg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *