Dagelijkse Dis
Leave a comment

Macaroni met walnoten

Sauzen van walnoot zijn er in Europa en Azië tegen in allerlei variaties. Dit is een Italiaanse versie, zo lekker dat hij pesto naar de kroon steekt. Laat maar weten of je het er mee eens bent!

 

Boodschappenlijstje voor 4 personen

  • 125 gr. gepelde walnoten
  • 65 gr. gerapte Parmezaanse kaas
  • 25 gr. zachte boter (is een flinke klont)
  • 0,7 dl. slagroom
  • olijfolie
  • paar blaadjes basilicum
  • takje rozemarijn
  • 350 tot 400 gr. macaroni, of de grotere soort cavatappi
pasta-met-walnoten-rozemarijn-en-basilicum

fotografie Annemarie Sabelis

Tip: Gebruik een keukenmachine als je die hebt. Zo niet, hak de walnoten dan zo goed als je kan tot kruimels zo groot als gekleurde muisjes. Sorry, kon zo gauw niet iets verzinnen wat die maat heeft! Ik bedoel iets tussen grof en fijn…….En eet er een frisse salade bij, van venkel en sinaasappel bijvoorbeeld

 

  • Maal de walnoten samen met de basilicum en rozemarijn niet al te fijn in de keuken machine
  • Voeg de Parmezaanse kaas, boter, slagroom en een scheut olijfolie bij de walnoten in keukenmachine en maal kort tot een dikke grove homogene saus
  • Kook de macaroni in zout water beetgaar
  • Schep de walnotensaus door de macaroni en serveer direct

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *