Dagelijkse Dis

Makkelijk (Paas)brood

Las over het Grieks Paasbrood Tsoureki waar gekookte eieren in verstopt worden. Het was een zoet brood en daar houd ik persoonlijk niet zo van. Dus heb ik het uitgeprobeerd met een beproefde broodrecept uit het kookboek Moro van Sam en Sam Clark dat ik al jaren gebruikt.

collage paasbrood sal-t-2

Voor 2 broden heb je 700 ml. lauw water nodig, 1 kilo bloem, 2 afgestreken theelepels gedroogde gist opgelost in 125 ml. lauw water en 2 afgestreken theelepels zeezout.

 

Meng alle ingrediënten door elkaar tot een mooi glad deeg. Verdeel het deeg over 2 met olie ingevette bakblikken van 22 centimeter waarvan je de binnenkant bestoven hebt met bloem. Bedek de blikken met een vochtige theedoek en laat het deeg 3 uur rijzen op een warme plek.

Druk per brood 3 gekookte eieren in het deeg en bak de broden in een op 230 graden voorverwarmde oven. Haal de broden na 30 minuten uit het blik en bak ze zonder blik nog eens 10 minuten. De broden zijn gaar als ze hol klinken als je erop klopt. Handig om even te checken.