wat schaft het seizoen?
Leave a comment

Menu november: vis

Avondje tafelen? 

Mullen zijn in november ruimschoots voor handen en helemaal niet duur. Prima om deze maand  op tafel te zetten als je bezoek hebt. Ook als het er veel zijn.  Maar dat heb ik geloof ik al eerder gezegd…….. Gewoon doen, ook al ben je misschien (nog) niet zo bekend met het koken van vis. Juist dan.

 

 

Maak als voorgerecht één of meerdere van de ‘pintxos voor in Holland’. Die met garnalen bijvoorbeeld en die met ansjovis. Of varieer zelf en gebruik gerookte zalm of bokking. Drie per persoon is meer dan genoeg.

50 gr. linzen per persoon is genoeg. En geef er een groene salade van veldsla bij, die komt in november nog van de koude grond.

Vijgen zijn in november lastig te krijgen en prijzig maar peren zijn er volop. Laat de vijgen dus gerust achterwege, de taart zal er niet minder om smaken. Je kunt deze taart ook met een bolletje ijs serveren, dan is het zo maar ineens een toetjes voor 12 man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *