van de groenteboer

Met Parmezaanse kaas gegratineerde schorseneren

 

schordeneren-met-parmezaanse-kaas

fotografie Annemarie Sabelis

Ongekend lekker bijgerecht of fijn snackje. Annemarie en ik hebben ze genoeglijk samen opgepeuzeld als lunch. Zonder een glaasje wijn, want daar zijn we tegenwoordig iets zuiniger mee. En ja, schorseneren zien er uit alsof ze oneetbaar zijn maar voor wie open staat voor het ‘innerlijk’ van deze bizarre wortel, zal aangenaam verrast worden.

 

Kook de vuile schorseneren in z’n geheel (maximaal) een half uur in een pan met water en zout. Laat de schorseneren een beetje afkoelen tot ze hanteerbaar zijn en trek de schil van  het zachte romige witte vruchtvlees. Dat gaat heel makkelijk want de schil zit er als een losse bast omheen. Veel simpeler dus dan de schorseneren schillen voor het koken, dat is een rampenplan. Schorseneren hebben niet voor niets de bijnaam keukenmeidenverdriet.

Verwarm de gril voor en snijd de schorseneren in stukken. Bestrooi de stukken met flink wat Parmezaanse kaas en zet ze een paar minuten onder de hete grill tot ze mooi goudbruin zijn. Bestrooi ze eventueel met wat nootmuskaat of peperoncino voor je ze serveert.