van de groenteboer
Leave a comment

Nieuwe aardappelsalade met rammenas en kervel

fotografie Annemarie Sabelis

fotografie Annemarie Sabelis

Eigenlijk is de komst van nieuwe aardappels net zo een heugelijk feit als de komst van nieuwe haring. En die fijne nieuwe aardappels hebben niet veel nodig, net zo min als nieuwe haring. Met een beetje pittige rammenas (of radijs), kruidige kervel en een goede olijfolie kom je een heel eind. Zo simpel mag het zijn.

 

Kook een kilo nieuwe vastkokende aardappels, santé, nicola of spunta bijvoorbeeld, beetgaar en ontvel ze. Dat hoeft trouwens niet perse hoor, nieuwe aardappels hebben een lekker dun velletje.

Snijd de aardappels voorzichtig in mooie blokjes, schik ze op een bord en bedek ze met een toef geraspte rammenas. Strooi er flink wat van de steel losgeplukte kervelblaadjes over en bedruip de salade rijkelijk met extra vergine olijfolie en een kneepje citroensap. Strooi er nog wat grof zeezout en peper over en klaar is kees.

Genoeg voor 6 personen als bijgerecht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *