van de groenteboer
comments 2

Ouderwetse rabarbervla

Rabarbervla zoals mijn moeder die maakt. Fluweelzacht en niet te zoet. De allerlekkerste uiteraard.

fotografie Annemarie Sabelis

fotografie Annemarie Sabelis

Trek met een scherp mesje een heel dun schilletje van een pond rabarber en snijd de stelen in stukjes van vier á vijf centimeter. Of je rabarber moet schillen,  weet ik eigenlijk niet eens zeker. Ik doe het vaak wel, heel dunnetjes.

Zet de rabarber op met een half kopje water en draai het vuur laag zodra het kookt. Laat de rabarber ongeveer tien minuten pruttelen. Voeg 75 gram suiker toe als de rabarber zacht is en proef of je het zoet genoeg vindt. 

Scheid twee eieren. Roer een eetlepel maizena (ongeveer 10 gram) door de eierdooiers totdat alle klontjes verdwenen zijn. Doe een flinke schep hete rabarber bij de eierdooiers en roer het goed door elkaar. Doe het ei-rabarber-mengsel bij de rabarber in de pan, roer en laat het enkele minuten zachtjes koken totdat de vla bindt. Haal de vla van het vuur en laat afkoelen.

Klop  het eiwit stijf en schep het voorzichtig door de rabarbervla: een goddelijke toetje is klaar!

Maak dit recept ook eens met één ei, het is dan minder mousse-achtig. Minder of meer suiker mag uiteraard, het is maar wat je lekker vindt.

2 Comments

  1. Simone Onrust says

    Héérlijk deze rabarbervla ! Ook lekker met plakjes aardbeien erdoor ;) Mooie foto trouwens van die rabarberplant in pot ! Groetjes, Simone

  2. Marieke Heeneman says

    Ha Simone, dat doet ons deugd! Opdat je hem maar vaak mag maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *