van de groenteboer

Paarlemoeren aalbessen met hangop de luxe

 

aalbessen hangop

fotografie Annemarie Sabelis

Oh’s en ah’s vallen deze besjes ten deel, en terecht want ze zijn verschrikkelijk mooi. En zinnenprikkelend als ze in je mond openbarsten en hun zoetzure sappen vrijkomen. Uhh, is dit voedselerotiek?

 

Kieper een ½ pak volle yoghurt ondersteboven in een vergiet dat je bekleed hebt met een grove servet of theedoek. Laat de yoghurt een uur of wat uitlekken en meng het met 1/8 liter met vanillesuiker gezoete opgeklopte slagroom. Haal de aalbesjes door een beetje vanillesuiker en drapeer ze over de hang op. Klaar en genoeg voor 4 personen.

N.b. Vanillesuiker kun je zelf maken: halveer een vanillepeul, schraap de inhoud eruit en meng die met 100 gr. suiker. De lege peulen kun je in je suikerbus doen, dan krijgt de suiker een vleugje vanille mee.