van de groenteboer
comment 1

Paarse zoete aardappel (bataat) met rode linzen, Sri Lankaanse kerrie, groene peper en koriander

Maak zelf kerrie, fluitje van een cent. En gebruik als het effe kan vers curryblad. Dat geeft deze kerrie een tikkeltje grassige geur. Het is te koop bij de Chinese toko, vaak als grote bos takken.  De blaadjes die je over hebt kun je invriezen, dan heb je een voorraadje. Kun je niet aan vers curryblad komen? Een handje gedroogde blaadjes is ook goed. En, in plaats van paarse bataat, kun je ook ‘gewoon’ oranje zoete aardappels nemen!

collage zoete bataat curry sal-t-

Schep twee eetlepels korianderzaad, anderhalve eetlepel komijnzaad, één eetlepel fenegriekzaad, één eetlepel venkelzaad en één eetlepel bruin mosterdzaad in een ovenvaste schaal of bakblik. Leg er een paar takjes vers curryblad bij en rooster deze bonte verzameling aan specerijen een uurtje in de oven op 70 graden. Kieper de specerijen in een vijzel en vermaal ze samen met één eetlepel gedroogde kokos tot een fijn mengsel.

Versnipper een rode ui, snijd twee mooie paarse zoete aardappels (bataten) in blokjes en bak ze zacht in een beetje kokosvet of zonnebloemolie. Doe er na een minuut of tien twee eetlepels van de kerrie en een snuf zout bij en laat de zoete aardappels op zacht vuur gaar worden. Roer wel steeds even om.

Kook ondertussen de rode linzen (klein kopje per persoon) in een minuut of twintig beetgaar in water met zout. Giet de linzen af en schep de vochtige linzen voorzichtig door de zoete aardappels. Snipper er groene peper en wat vers korianderblad over en serveer met limoen en knapperige pappadum. Wedden dat dit één van je favorieten wordt?

1 Comment

  1. HoiHoi! Erg leuk stukje wat je hier geschreven hebt. Ik ga eens verder kijken hier wat voor andere interessante dingen er te vinden zijn :) Groetjes uit Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *