Dagelijkse Dis
comments 3

Pasta met snijbiet, rozijnen en ricotta di bufala

 

Vegetarisch hoofdgerecht: klaar in 20 minuten

Boodschappenlijstje voor 2 personen (verdubbel voor 4)

  • 200 gram droge pasta
  • 1 middelgrote ui
  • 50 gram rozijnen
  • 250 gram snijbiet
  • 200 gram ricotta

snijbietpasta_8233

Tips: Koop als het effe kan ricotta van buffelmelk, die heeft een subtiele wat zoete en kazige smaak en wat grotere pasta van goede kwaliteit want in zo een simpel gerecht als dit is de smaak van de pasta net zo belangrijk als de van de rest van de ingrediënten. Hele iele snijbiet vind ik het lekkerst omdat die fris en ietwat zuur smaakt. Bovendien kun je het loof en de stelen tegelijk bakken.

  • Zet een grote pan water met zout op voor de pasta.
  • Was de snijbiet en snijd de stelen en bladeren in smalle repen.
  • Snijd de ui in hele kleine stukjes en bak de ui  op zacht vuur in een flinke bodem olijfolie en doe er na een minuutje 2 flinke handen rozijnen en een snuf zout bij. 
  • Gooi de pasta in het kokende water en roer goed zodat de pasta niet aan elkaar kleeft. 
  • Voeg de stelen van de snijbiet bij de uien en laat die  zacht meebakken
  • Voeg na 5 minuten de in reepjes gesneden bladeren van de snijbiet toe, roer en laat de bladeren in een minuut of 3 zacht worden. Proef of er nog zout bij moet. 
  • Giet de beetgare pasta af, schep de ui en de snijbiet door de pasta en brokkel er flink wat ricotta overheen. Ik ben er zeker van dat al bij de eerste hap je de oh’s en ah’s ontglippen!

 

3 Comments

  1. sabijn says

    Ik ben er voor in 4 winkels geweest, de snijbiet is op advies van mijn groenteman vervangen door wilde spinazie (hij had geen snijbiet), maar het was daarna snel en heerlijk!

  2. Marieke Heeneman says

    Ha Sabijn, tjee, suf zeg dat het niet te vinden was. Maar goed opgelost, snijbiet heeft ook wel iets spinazie-achtigs. Fijn dat het lekker was!

  3. Marie Louise says

    Hoi dames!
    Omdat koekaas geen optie was en er feta in huis was dit recept gemaakt met feta. De combi van het zoete van de rozijnen en het zoute van de feta werd hier zeer gewaardeerd.
    Met elkaar kwamen we erop dat wat geplette walnoten en een scheutje balsamico het geheel nog iets extra’s zou kunnen geven.
    Of de snijbiet in de tuin dit najaar nog voldoende aan kan groeien voor nog een keer dit recept, is afwachten. Mocht dat lukken dan maken we het nog een keer met deze toevoegingen.
    Groet,
    Marie Louise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *