van de visboer
Leave a comment

Pelsertjes van de gril

collage pelser sardienen sal-t-2

Vraag of de visboer de pelsers voor je schoonmaakt. Je kunt het ook zelf doen: snijd de kop van de vis af. Doe dit vanaf de rug naar de buik terwijl je de vis vasthoudt. Trek terwijl je snijd de kop los van de romp en je zult zien dat je een groot deel van de buikinhoud meetrekt. Snijd de buik van het visje open en verwijder de rest van de ingewanden. Spoel de vis daarna schoon met water.

Verhit een grilplaat tot de plaat echt loeiheet is. Leg de pelsertjes op de plaat en laat ze een minuut of vijf liggen. Draai ze voorzichtig om en bak de andere kant nog eens vijf minuten. Leg de pelsertjes op een schaal, bestrooi ze met wat zout en klaar!

Eet de pelstertjes met je handen en peuter het visvlees van de graatjes. Dit is geen visje voor mes een vork. En, nog even voor de goede orde: dit recept kun je evengoed maken met sardientjes. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *