van de groenteboer

Pizzetta met aardpeer, taleggio, rozemarijn en gepofte knoflook

pizzetta-aardpeer-taleggio-rozemarijn-knoflook

fotografie Annemarie Sabelis

Pizza zelf maken was tot niet zo heel lang geleden iets dat ik liever niet deed. Het resultaat viel altijd tegen, vooral de bodem. Maar……. met dit recept lukte het me wel. Deze pizettaatjes zijn knapperig en pittig van smaak door de aardpeer en de taleggio. En ze zien er nog schattig uit ook!

Omdat het recept voor deeg nauw luistert, geef ik dit keer precies aan wat je nodig hebt voor 8 stuks.

 

400 gram bloem
2,5 dl. warm water
1 zakje gist van 7 gr.
1 theelepel zout
1 pond aardperen, liefst rode
stukje taleggio van 2 ons (Italiaanse pittige kaas)
2 bolletjes mozzarella
8 teentjes knoflook
een paar takjes rozemarijn
grof zeezout
Voorbereiding

Maak ruim van de voren, een uur of vier, het deeg zodat het goed kan rijzen. Los het zakje gist op in 0,5 dl warm water, roer goed en giet het bij de overige 2 dl. warm water. Doe het water bij de bloem met het zout en kneed het deeg met de hand of machine een minuut of 10. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en laat het op een warme plek rijzen

Warm de oven voor op de hoogste stand (minimaal 240 graden). Leg 8 teentjes knoflook in een schaaltje in de oven om ze te poffen.

Rol de bolletjes uit op een bebloemd keukenblad tot ze een doorsnede hebben van een centimeter of 15. Beleg de pizzetta’s met plakjes dun gesneden aardpeer, stukjes mozarella en taleggio en wat naaldjes rozemarijn. Bak de pizetta’s 10 minuten in de oven, besprenkel ze met olijfolie en serveer ze bestrooid grof zeezout en een gepoft teentje knoflook.