van de groenteboer
Leave a comment

Polenta met mascarpone en kaki-fruit

Onze eigenste griesmeel is van tarwe gemaakt. Polenta, de Italiaanse variant, is gries van mais. Ik heb ze nog niet naast elkaar geproefd maar ik geloof dat de smaken of het ‘mondgevoel’ van beide griesen niet hemelsbreed verschillen. Maar misschien heb ik het wel helemaal mis.

collage kaki polenta toetje sal-t-

Deze hoeveelheid is voor 8 personen. Deze polenta is zacht en smeuïg. Als je echt stijve polenta lekkerder vindt, neem dan 200 ml. minder melk.

 

Schil 2 rijpe kaki’s en snijd 1 kaki in kleine blokjes en 1 kaki in mooie ranke plakjes.

Breng 700 ml. melk aan de kook en roer er 150 gr. snelkook polenta doorheen. Laat de pap een minuut of 3 doorkoken, of volg de instructies op het pak als die anders zijn.

Roer 2 eetlepels boter, 4 eetlepels mascarpone, 4 eetlepels agave siroop (of suiker) en de stukjes kaki door de polenta en stort de polenta in 8 schaaltjes.

Laat de polenta even afkoelen, verdeel de plakjes kaki over de bakjes en strooi er nog wat geroosterde amandelsnippers over.

Je kunt de polenta ook in een grote vierkante bak storten en daaruit de gewenste hoeveelheid porties scheppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *