van de groenteboer

Rijsttaartje met cranberry compote

Dit rijstaartje is romig, zacht en zoet en de cranberry’s erop zijn als slagroom op appelgebak: niet echt nodig maar wel heel erg lekker.

 collage rijsttaart cranberries-1 sal-t

Kook 200 gram dessertrijst in een half uur gaar op heel zacht vuur in 8 dl volle melk met een vanillestokje. Roer er de geraspte schil van een citroen door samen met een handje rozijnen, 90 gram suiker en 60 gram boter. Laat deze goddelijke rijstepap afkoelen voor je hem in een ingevette en met rietsuiker bestrooide taartvorm stort en op 180 graden in 3 kwartier goudbruin bakt. Oh, strooi voor de taart de oven in gaat een beetje rietsuiker over de bovenkant! Dan komt de taart er prachtig gekleurd uit.

Kook een onsje cranberry’s met een scheutje water op zacht vuur op tot ze opengebarsten zijn. Voeg zoveel suiker toe als je lekker vindt. Serveer de taart lauwwarm of op kamertemperatuur met de cranberry compote er bovenop.