Dagelijkse Dis
Leave a comment

Ristotto met paddenstoelen en spruitjes met walnoten

Vegetarisch hoofdgerecht: klaar in 40 minuten

 

Boodschappenlijstje voor 4 personen

  • 360 tot 400 gr. arborio rijst (grote ronde rijstkorrels)
  • 3 sjalotjes
  • 1 glas witte wijn
  • 400 gr. gemengde paddenstoelen
  • 1 liter paddenstoelenbouillon (gewoon als blokjes te koop)
  • 1 ons geraspte Parmezaanse kaas
  • boter
  • paar blaadjes salie
  • 1 kilo spruiten (misschien wat veel, wel volgens nieuwe richtlijnen Gezondheidsraad ha ha!)
  • handje gehakte walnoten

 

paddestoelen risotto sal-t-2974

Tip: Risotto vereist wel wat roerwerk. Daar wordt ie lekker romig van. Eerlijk gezegd weet ik nooit precies hoeveel bouillon ik gebruik dus die ene liter is een schatting. Ik stop als de rijst al dente is en nog lekker zwemt in de bouillon.

  • Maak de spruitjes schoon en snijd de sjalotjes fijn.
  • Bak de sjalotjes in een stevige klont boter in een lage brede pan met een dikke bodem
  • Voeg na 5 minuten de rijst toe en roer de rijst door de sjalotjes
  • Voeg na 3 minuten de wijn toe en roer tot de wijn is opgenomen
  • Schenk vanaf nu steeds beetje bij beetje wat bouillon bij de rijst en blijf veel roeren
  • Breng de spruitjes aan de kook en laat ze in 20 minuten beetgaar worden
  • Veeg de aarde van de paddenstoelen en snijd ze in grove stukken
  • Bak de paddenstoelen op hoog vuur in boter of olijfolie en versnipper er wat salieblaadjes door
  • Roer de Parmezaanse kaas door de risotto en proef of er nog zout bij moet
  • Serveer de risotto met de paddenstoelen op de risotto en de spruitjes ‘on the side’ met een klontje roomboter en gehakte walnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *