van de visboer
Leave a comment

Rode poon op bedje van aardappels

Een herfstige variatie op een gerecht uit het boek Seafood Odessey van mijn held Rick Stein. Met weemoed denk ik terug aan de BBC-serie die bij het kookboek hoort en waarbij Rick de hele wereld over reist en kookt met lokale vis. En mij schiet ook zijn overdreven en steeds terugkerende smeekbede aan de kijker te binnen: ‘Please, don’t be shy with the salt’. Don’t you just love Rick?

collage poontjes met aardappel sal-t-1

Snijd een pondje lekkere aardappels, roseval bijvoorbeeld, in plakjes van een halve centimeter en kook ze een minuut of 5. Spreid de aardappelschijfjes uit over de bodem van een vuurvaste schaal, besprenkel ze rijkelijk met olijfolie en zout en hussel ze door elkaar. Giet er een glaasje witte wijn over en bak de aardappelschijfjes een half uurtje op 200 graden in de oven.

Vis de tomaatjes uit een blik cherrytomaatjes en vermeng ze met 2 versnipperde teentjes knoflook, een scheutje olijfolie, puntje suiker, zout en fijngesnipperde blaadjes verse oregano en de helft van de tomatensaus uit het blik. Verdeel de saus nonchalant over de gebakken aardappels en stop hier en daar wat zwarte olijven, stukjes ansjovis en takjes oregano tussen de aardappels. Leg 4 schoongemaakte en met olijfolie ingesmeerde poontjes voorzien van wat zout bovenop de aardappels en bak het geheel nog eens 20 tot 25 minuten tot de vis gaar is. Cheers Rick!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *