van de groenteboer
Leave a comment

Beluga linzen met rozemarijnboter

De geurige naaldvormige blaadjes van deze Mediterrane struik zijn stevige smaakmakers. Ze combineren goed met zowel vlees, vis, peulvruchten als groenten.

Kook wat takjes rozemarijn mee in een stoofschotel of stop wat plukjes tussen te roosteren aardappels en je proeft direct verschil. Rauw is rozemarijn alleen heel fijngehakt lekker. Schrik niet, de blaadjes kleuren snel zwart omdat ze veel olie bevatten. Het fijne van rozemarijn is dat je dit kruid het hele jaar door kunt gebruiken. En dat is boffen in de winter, als het aanbod aan kruiden beperkt is. Rozemarijn is best dominant, wees er dus niet te kwistig mee!

Beluga linzen met rozemarijnboter

linzen met rozemarijn op aanrechtDeze mooie zwarte naar rozemarijn geurende linzen schep je zonder probleem in grote hoeveelheden naar binnen. Je hebt hier dan ook te maken met het kaviaar onder de linzen. Je bent gewaarschuwd. 

Kook zoveel beluga linzen als je nodig hebt in een minuut of twintig gaar in ruim water. Let op dat je ze niet kapot laat koken. Beluga linzen zijn al dente echt lekkerder.

Hak een handje rozemarijnblaadjes heel fijn en wrijf linzen met rozemarijboter op bordze fijn in een vijzel met wat grof zout en een pietsje knoflook. Schep het mengsel door een klont zachte roomboter en maak van de rozemarijnboter een plak van een centimeter dik. Wikkel de plak in plastic folie en laat hem hard worden in de ijskast. Giet de beetgare linzen af en serveer ze met een plakje rozemarijnboter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *