gezien en gedaan
Leave a comment

Sal-t op de open avond van het HML: dips en een kolenquiz

2-salt pictogram photoshop1

Met lekkere dips en een heuse kolenquiz hebben we gisteravond op de open avond van het Haags Montessori Lyceum de creatieve master Koken en zo gepresenteerd. Die master kunnen brugklassers vanaf volgend schooljaar kiezen. En wij van sal-t, hebben een flinke vinger in de pap hoe die master eruit gaat zien. Super leuk!

 

Om de hoek van het scheikunde lokaal hadden we, Annemarie en ik dus, ons verschanst achter een grote tafel met dips van yoghurt, kikkererwten, bietjes en mayonaise, rauwe groenten en crackertjes gemaakt van Iraans brood. Vol spanning stonden we klaar om kinderen en ouders te vertellen wat er allemaal aan bod zou komen in de master. Lekker koken natuurlijk, tapas, een goed gevulde minestrone, spannende stamppotten, een rijsttafel wellicht, maar ook les in hygiëne, uitleg over producten en smaken en waarom iets lekker is of juist niet.

Gelukkig viel alles in de smaak: de opzet, de dips, waarbij sommige moeders vertwijfeld verzuchtten waarom hun kinderen onze bietendip wel lekker vonden en thuis geen biet aanraken, de receptkaart van kaneelyoghurtdip en last but not least, de kolenquiz.

Ik heb, terwijl Annemarie de snacktafel bemande en uitleg gaf over humus, kikkererwten en chioggia bietjes, non-stop een schare kinderen aan mijn tafel gehad om de kolenquiz te doen. Zo schattig! Vol overgave bogen ze zich op de vraag welk bordje bij welke kool hoorde. En dat deden ze best goed, ook al zeiden ze vaak dat ze niets van kolen wisten. Van alle kolen, palmkool, boerenkool, groene kool, Chinese kool, spitskool en rode kool, werd bij de Chinese kool het vaakst een verkeerd bordje gelegd en bij, dat zal jullie niet verbazen, de rode kool het minst. En het verschil tussen boerenkool en groene kool was een lastige. Ook voor een flink aantal ouders!

P.S. Het recept van de bietendip is te vinden op de site van Ecoville, groothandel in biologische groenten waar we recepten voor schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *