van de groenteboer
comments 2

Salade van koolrabi met limoen, rode peper en verse koriander

collage salade koolrabi-2

Na wat experimenteren met rauwe koolrabi vond ik dit de beste combinatie. Fris en pittig tegelijk. 

Schil de koolrabi, snijd hem in superdunne plakjes en hak de plakjes in lucifertjes. Leg de lucifertjes koolrabi op een bord en bestrooi ze met zout. Neem een centimeter (of meer als je van pittig houdt!) van een verse rode Spaanse peper en hak die in hele kleine stukjes. Verspreid de gehakte peper over de koolrabi. Pers een halve limoen uit en schenk het sap over de koolrabi. Pluk van een bosje verse koriander een handje blaadjes af en maak daarmee de salade af. 

2 Comments

  1. Simone Onrust says

    Dag dames,
    heel vaak lees ik een paar van jullie heerlijke recepten of aanstekelijke verhalen van Marieke, en dat is steeds weer genieten , zeker ook door je mooie foto’s, Annemarie !! Nu was ik even op zoek naar Indische recepten, maar kon ze niet vinden. Wel kwam ik tijdens heen en weer springen door jullie blog de salade van koolrabi en koriander tegen. Die ga ik morgen maken ! Ik krijg vaak een zak groente en fruit uit de tuin van het ‘ Poptaslot ‘ in Marssum, waar deze week ook 2 koolrabi’s in zaten. ” Wat kan ik daar nou mee, behalve in plakjes opeten ?” Ja ! Een salade met koriander en limoen! (Ik heb er nu al zin in ). Schrijf maar lekker veel, het wordt met veel enthousiasme gelezen ! Groetjes van Simone.

    • Marieke Heeneman says

      Ha Simone! Was de salade lekker? Koolrabi kan je ook meestoven in stoofpotjes van vlees en groenten (zie ook http://www.ecoville.nl, daar staat bij recepten een Hollandse caponata van mijn hand waar ook koolrabi inzit) of in blokjes karamelliseren in een flinke klont boter waar je als de koolrabi bijna gaar is nog een schepje suiker aan toevoegt. Laat maar weten of dat gelukt is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *